1 min Applications

Legale Weblisten illegaal in Duitsland

Legale Weblisten illegaal in DuitslandDe Spaanse muziekdienst is volgens Heisse.de niet zo legaal zoals wordt beweerdt. Weblisten opereert naar mening van de Duitse muziekindustrie illegaal op de Duitse markt.

De Spaanse Bumra Stemra (de Sociedad General de Autores y Editores, kortweg SGAE) heeft een overeenkomst voor het legaal aanbieden van MP3 muziek met Weblisten afgesloten.

Bij Weblisten kunnen gebruikers legaal en onbeperkt nummers downloaden. Op dit moment bestaat de catalogus van Weblisten uit 150.000 populaire en minder populaire MP3 bestanden.

De Duitse afdeling van de IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) vindt echter dat de overenkomst van Weblisten met de SGAE niet voldoende is om ook in Duitsland de MP3 muziek aan te bieden.

Weblisten moet nu volgens de IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) apart met elk land een overeenkomst afsluiten. Zolang dit niet gebeurd moet de huidige dienst afgesloten worden voor bezoekers die niet wonend zijn in Spanje

Bron:Heise Online