Een Spaanse muziekwinkel moet een fikse boete betalen aan de muziekindustrie omdat het muziek tegen té lage prijzen aanbood.

Puretunes startte met een webwinkel die MP3’s verkocht aan een zeer lage prijs. Deze firma zou een afspraak gehad hebben met de lokale rechtenorganistaties om de legale muziek te verkopen.
Deze overeenkomst wordt echter betwist door de muziekindustrie.

Puretunes.com beweerde op het net dat ze een legale muziekhandelaar zijn, terwijl dit verre van de werkelijkheid is. "Het is essentieel voor de integriteit van de legitieme online muziekhandel dat infiltranten als Puretunes ter verantwoording worden geroepen.", zegt RIAA-president Cary Sherman.

Ze kregen een fikse boete, niettegenstaande zijzelf dachten in orde te zijn met de auteursrechten, en de site ogenblikkelijk offline werd gezet waardoor Puretunes.com zeer korte tijd onbereikbaar was.

Bij de Russische AllOfMP3 of de Spaanse Weblisten zien we hetzelfde gebeuren. In de Russische winkel kost 500 MB downloads slechts 5 dollar. Het is nu af te wachten of deze twee sites hetzelfde lot ondergaan als Puretunes.com