min

Tags in dit artikel

, , ,

De Finse politie heeft 4 chatters aangehouden in verband met de explosie vrijdagavond in een winkelcentrum bij Helsinki waarbij 7 doden vielen en 80 gewonden. Petri Gerdt blies zichzelf op in het winkelcentrum terwijl het koopavond was. De 4 werden aangehouden omdat zij een Finse chatbox hadden bezocht die over het maken van bommen ging.

De chatbox is van een 17 jarige student die in voorlopige hechtenis is genomen. Het forum met de naam ‘Forum for home chemistry’ is sinds de aanslag gesloten. De 3 andere verdachten zijn niet meer minderjarig en komen uit het zuiden van Finland.

Ze hebben voor de bom aanslag alle 4 contact gehad met de 19 jarige student Petri Gerdt. Ze hebben met elkaar informatie uitgewisseld en gepraat over de effecten van een bom.

De Finse politie is aan de 4 gekomen door bewijs materiaal die zij vonden in het huis van de verdachte. Er werd beslag gelegd op de computer, informatie over de fabricatie van bommen en een documentatie waarin vermeld stond over de chatroom en andere internet websites.

Wat er met de 4 gaat gebeuren is nog onbekend.