1 min

Tags in dit artikel

,

De politie in Zweden heeft drie mensen gearresteerd die van spionage of bedrijfsspionage verdacht worden bij Ericsson. Het Zweedse telecombedrijf heeft dat zojuist bekendgemaakt. De drie spionnen worden ervan verdacht geheime informatie te hebben overgedragen aan een buitenlandse mogendheid.

Volgens de Zweedse politie heeft de leider van de drie spionnen, geheime documenten overgedragen aan een buitenlandse veiligheidsdienst. De leider is gearresteerd bij een ontmoeting met een agent van een buitenlandse veiligheidsdienst. Kellerborg wil niet zeggen uit welk land de veiligheidsdienst afkomstig was. Welke informatie gestolen is, is onduidelijk. "We kunnen niet bekendmaken om wat voor informatie het gaat", aldus Henry Sténson van Ericsson in een persbericht. "We denken dat de schade beperkt is, omdat we snel hebben ingegrepen. Bovendien hadden de drie individuen geen sleutelfuncties."

Volgens de Zweedse politie heeft het uitlekken van de informatie echter ‘een hele tijd’ geduurd. Ericsson is vooral bekend als maker van mobiele-telefonie"netwerken", maar heeft ook militaire contracten. Het bedrijf maakt radarsystemen en werkt mee aan een nieuw geheim Zweeds gevechtsvliegtuig.