1 min

Tags in dit artikel

, ,

Hewlett-Packard heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een operationele winst behaald van 721 miljoen dollar tegen 238 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet bedroeg 18 miljard dollar. Dit heeft het Amerikaanse computerconcern woensdag na sluiting van Wall Street bekendgemaakt.

De resultaten zijn beter dan de verwachtingen van analisten. De winst per aandeel kwam met 0,24 dollar, waar de gemiddelde verwachting van analisten 0,22 dollar was.

De omzet was met 18 miljard dollar lager dan de 18,2 miljard een jaar eerder, maar hoger dan waarop analisten hadden gerekend. Die zaten in doorsnee op een omzet van 17,3 miljard dollar.

Inclusief reorganisatie- en herstructueringskosten in verband met de fusie met branchegenoot Compaq, kwam de nettowinst uit op 390 miljoen dollar.

Hewlett-Packard verwacht in het eerste kwartaal van het volgende boekjaar een winst per aandeel te behalen van 0,27 dollar. Dit komt overeen met de gemiddelde verwachting van analisten. Dat geldt ook voor de omzet die het bedrijf inschat op 18,4 miljard dollar.