Hewlett-Packard heeft gezonde financiele vooruitzichten over het eerste kwartaal van 2008 aangekondigd. Door de groei in PC-verkopen kan het bedrijf hierdoor de verwachtingen bijstellen.

Het eerste fiscale kwartaal, wat eindigde op 31 januari, liet een dertien procent stijging zien t.o.v dezelfde periode vorig jaar. Met een netto-winst van 2,3 miljard dollar is er reden genoeg voor optimisme bij Hewlett-Packard. Deze winst staat tegenover een omzet van 28,5 miljard dollar.

Deze cijfers waren ver boven verwachting van analisten, welke een omzet van 27,6 miljard hadden verwacht.

De afdeling binnen HP, welke voor desktop- en laptop verkopen zorgt, zag de omzet met 24 procent stijgen. Dit getal is een gemiddelde van een stijging van 37 procent voor laptopverkopen en 15 procent voor desktops.

Deze goede resultaten zorgen voor een nog groter marktaandeel t.o.v naaste concurrent Dell. HP eindigde het jaar met een totaal marktaandeel van 18,2 procent terwijl Dell het moest doen met 14,3 procent.

Waar het goed ging met de computerverkopen, zag HP toch een minder resultaat bij haar printers. Deze verkopen daalde zelfs met één procent.

CEO Mark Hurd was blij met de resultaten. Hij schreef dit toe aan kostenbesparingen en de toevoeging van 2000 extra verkooppersoneel.

Tevens ziet het bedrijf een stijging in buitenlandse verkopen. 69 procent van alle verkopen vonden buiten de Verenigde Staten plaats. De grootste afzetmarkt was Europa.