1 min Applications

Goedkope en legale muziekdownloads bij Universal

Goedkope en legale muziekdownloads bij UniversalUniversal Music Group momenteel een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld, gaat 43.000 muzieknummers aanbieden om te downloaden. De nummers zulle via muziekwebsites en andere download-rubrieken verspreidt worden. Een volledig album zal 9.99 dollar gaan kosten en Een volledig album zal 9.99 dollar gaan kosten en 1 nummertje zal 99 dollarcent gaan kosten. Bovendien zijn de nummers op cd te branden.

De nummers van Universal worden onder andere aangeboden via Best Buy, Circuit City Stores, MP3.com, Rolling Stone en Tower Records. 99 dollarcent is niet veel. Hierom verwachten analisten dat veel mensen overgehaald zullen gaan worden om te betalen. Hier komt nog eens bij dat het zoeken naar een bepaald minimum berperkt is en het downloaden erg snel is. Andere maatschappijen zullen hoogstwaarschijnlijk eerst de kat uit de boom kijken en wachten op het resultaat dat Universal zal gaan boeken, met de nieuwe service.

Als promotiestunt zal de nieuwe single van Mariah Carey binnenkort eerder via Universal te downloaden zijn, dan dat haar nieuwe album in de winkel ligt.

Bron:Zdnet