Ook vandaag weer nieuws uit het Apple kamp, maar voor één keer niet over de iPhone. De Universal Music Group van Vivendi, ’s werelds grootste muziekbedrijf, heeft namelijk aangekondigd dat het haar jaarlijks contract met Apple heeft vernieuwd, maar in gewijzigde vorm.

Dat contract bepaalt dat Vivendi muziek verkoopt via de iTunes Store aan een vastgelegde prijs van 99 dollarcent. Het zag er even naar uit dat Vivendi de verkoop van haar muziek via iTunes volledig zou stopzetten, maar gisterenmiddag kwam het nieuws dat opnieuw een overeenkomst gesloten is, zij het in gewijzigde vorm.

Vivendi zal namelijk nog steeds haar muziek verkopen via iTunes, maar behoudt zich het recht bepaalde nummers te labelen als ‘premium content’, wat Vivendi het recht geeft die nummers voor een hogere prijs door te verkopen.

Het is wel duidelijk dat iTunes klanten dit Vivendi en/of Apple niet in dank zullen afnemen. Vraag is dan ook of dit soort maatregelen de gebruikers niet aanzet tot nog meer onbetaald downloaden van muziek.