1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mensen die gokken op internet kunnen gemakkelijk in de financiële problemen komen. Volgens een bedrijf uit New York dat Amerikaanse statistieken van de gokindustrie bijhoudt, wordt er dit jaar voor in totaal 4 miljard dollar online ingezet. Dat is ongeveer dertig procent meer dan in 2001. Hoewel alle vormen van gokken controversieel zijn, geldt dat nog meer voor het online gokken. Ten eerste is het in veel Amerikaanse staten illegaal. Bovendien kan het gokken op internet leiden tot dwangmatig speelgedrag, een vorm van verslaving die het gehele familiekapitaal kan kosten.

Dat zegt onder meer de National Counsel on Problem Gambling: "Een cocaïneverslaafde kan er in een nacht voor 1000 dollar drugs doorheen jagen, een gokker doet dat met een rondje blackjack."

Geld uitgeven gaat te makkelijk, omdat alle betalingen via de creditcard gaan. Hierdoor is snel veel geld beschikbaar en hoeft er pas later te worden afgerekend. Indien er geen geld meer op de rekening staat krijgt de gokker ook nog eens te maken met een torenhoge rente. Probleemgokkers beschikken volgens bovengenoemde organisatie veelal over 14 tot 16 kredietkaarten en staan bij familie en kennissen in het krijt.