min

Tags in dit artikel

, , , ,

Plasmon, de marktleider op het gebied van professionele optische archiveringsoplossingen, kondigt vandaag aan dat het bedrijf een overeenkomst met IBM heeft gesloten. In deze overeenkomst is vastgelegd dat IBM Attachment Support zal bieden voor Plasmon’s nieuwste G-Series bibliotheken en de volgende generatie UDO 5.25” optische drives op IBM eServer iSeries systemen.

Plasmon zal de certificatie binnen IBM’s “Total Storage Partner” programma voltooien, zodat iSeries klanten kunnen profiteren van een langlopende support traject met aanzienlijk grotere optische opslagcapaciteiten. UDO media is leverbaar in standaard 5.25” cartridges met een initiële capaciteit van 30 GB; de cartridges kunnen tot 120 GB worden uitgebreid. Anders dan bij voorgaande Plasmon technologieën ondersteunt UDO zowel herschrijfbare als echte ‘write once’ formaten.

De high performance directe toegangseigenschappen van de optische opslagtechnologie bieden een bijzonder betrouwbare oplossing bij archiveringsapplicaties voor zowel documenten als imaging voor het bedrijfsleven en de overheid, waarbij snelle toegang en langdurige mediastabiliteit van cruciaal belang zijn.

Nigel Street, CEO van Plasmon stelt hierover het volgende: "IBM’s iSeries klanten blijven een belangrijke markt voor optische bibliotheken en wij zijn verheugd over het verder uitbouwen van onze langlopende relatie met IBM. Dankzij deze nieuwe overeenkomst worden de belangrijke voordelen van de UDO technologie beschikbaar voor het iSeries platform en zal de positie van UDO als de toekomstige standaard voor professionele optische opslagtechnologie verder worden versterkt."