2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Versatel Nederland B.V. en IBM Nederland N.V. introduceren gezamenlijk een nieuwe back-up en restore dienst voor de Nederlandse zakelijke markt. De dienst is ontwikkeld door IBM en Versatel en maakt gebruik van storage management systemen van IBM en beveiligde IP VPN of SDSL- netwerkverbindingen van Versatel.

De back-up & restore service is een volledig beheerde dienst die automatisch back-ups maakt van de systemen die de klant heeft aangegeven en deze extern opslaat. De klant kan altijd en eenvoudig over deze bedrijfskritische gegevens beschikken terwijl externe opslag tegelijkertijd de systeemcapaciteit van de onderneming ontlast.

Tijdens het transport worden de back-up gegevens beveiligd middels een voor elke klant unieke encryptie. De gegevens worden vervolgens in een streng beveiligde omgeving bewaard en gearchiveerd. Bovendien zijn de back-ups op elk gewenst moment weer terug te halen.

De multiplatformdienst is geschikt voor zowel een heel serverpark, enkele servers als individuele PC’s en laptops. De klant betaalt alleen voor de hoeveelheid data die is opgeslagen. Hiervoor geldt een vast tarief per Gigabyte per maand.

Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland, verklaarde: "De hoeveelheid data die direct voor bedrijven beschikbaar moet zijn groeit elke dag. Met deze nieuwe dienst spelen IBM en Versatel in op de groeiende vraag naar adequate en beveiligde archiveringsmethoden voor data van bedrijven. Met de back-up & restore service van IBM en Versatel behoudt een bedrijf de beschikking over zijn systeemcapaciteit en heeft hij bovendien de zekerheid van een beveiligde en direct beschikbare storage oplossing."

Simon de Koning, directeur Integrated Technology Services van IBM Nederland: "De on demand strategie van IBM is erop gericht ondernemingen te voorzien van schaalbare oplossingen zodat zij sneller kunnen reageren op veranderende marktsituaties. De back-up en restore dienst maakt wisselend gebruik mogelijk zonder extra investeringen aan klantzijde."