1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

HP en Red Hat zijn overeengekomen dat HP gaat optreden als aanspreekpunt voor zowel de levering als de ondersteuning van het volledige Enterprise Linux-aanbod van Red Hat op HP-hardware. Met deze overeenkomst onderstreept HP het belang van open source en Linux. De op Linux gebaseerde omzet van het bedrijf bedroeg $2 miljard in 2002. Op de Linux conferentie van HP in Nederland zijn vandaag bijna 300 bezoekers afgekomen.

HP wordt wereldwijd service provider voor alle gecertificeerde Enterprise Linux-oplossingen, waaronder Red Hat Enterprise Linux AS, Enterprise Linux ES en Enterprise Linux WS. Beide bedrijven hebben ook afspraken gemaakt over verdere samenwerking tussen hun wereldwijd opererende serviceorganisaties. HP zal de Red Hat Enterprise Linux-oplossingen ondersteunen op platforms op basis van de Intel Itanium-processor en de 32-bit Intel-architectuur. Het bedrijf werkt momenteel aan de integratie van Linux-oplossingen met services om klanten meer flexibiliteit te kunnen bieden.

Red Hat annonceerde vorige week Red Hat Enterprise Linux ES, dat ontworpen is voor serverapplicaties zoals file-, print-, mail- en webtoepassingen. De ES-versie is een aanvulling op de Enterprise Linux-lijn, die verder bestaat uit de AS-versie voor zware servertoepassingen en de WS-versie voor werkstationtoepassingen.