Almere heeft draadloze internet test

Almere heeft draadloze internet test De draadloze internetprovider Happy-Connect test momenteel een nieuw draadloos internetconcept in de Almeerse Muziekwijk. Het nieuwe netwerk, dat getoetst wordt op betrouwbaarheid en snelheid, werkt volgens een geheel ander principe dan de bestaande draadloze netwerken. Happy-Connect maakt hiertoe gebruik van in eigen beheer ontwikkelde draadloze inlogpunten, de zogenoemde Hoplings. Anders dan bij de huidige draadloze netwerken hebben deze inbelpunten geen vaste internetverbinding nodig. De Hoplings communiceren met elkaar om het internetverkeer vervolgens naar één vast punt in de woonwijk te sturen. Op dit punt gaat al het draadloze internetverkeer dan het vaste internet op.

De Hoplings kunnen een straal van zo’n 500 meter dekken. Door meerdere Hoplings op strategische plaatsen in een woonwijk te plaatsen, kan snel een draadloos netwerk worden gebouwd dat voldoende dekking biedt aan alle inwoners. Door meerdere wijken ook op deze manier van een netwerk te voorzien, kan vrij snel een stedelijke dekking worden bereikt.

Elke Hopling is tevens aansluitpunt voor gebruikers. Abonnees die in het dekkingsgebied wonen kunnen internetten door middel van een draadloos WiFi-ethernetkaartje. Door het dataverkeer tussen Hoplings te versleutelen met PPTP encryptie, is de verbinding volgens de initiatiefnemers beveiligd tegen inbraak en afluisteren.