1 min

Tags in dit artikel

,

Internetdienstverlener Telecity heeft vorig jaar minder omzet en meer verlies gedraaid. Het nettoverlies was bijna twee keer zo groot als de omzet. Telecity verwacht echter wel over het eerste kwartaal van dit jaar voor de eerste maal in de geschiedenis van het bedrijf een positief bedrijfsresultaat te kunnen melden.

De kosten zijn vorig jaar met 26 procent teruggebracht, meldde het bedrijf maandag. Het jaar 2002 was het jaar van de veranderende markt, zei een woordvoerster van Telecity. "We hebben vorig jaar het bedrijf aangepast om mee te gaan met de industrie."

De omzet in 2002 kwam uit op 36,4 miljoen euro, tegenover 47,6 miljoen een jaar eerder. Dit komt vooral doordat een aantal klanten van Telecity failliet ging, zoals bijvoorbeeld KPNQwest. Het verlies bedroeg 59,4 miljoen euro, een jaar eerder was dat 53,3 miljoen. Het bedrijfsresultaat was 7,7 miljoen euro negatief. Telecity is de aanbieder van datacentra op internet: bedrijven kunnen internetruimte huren van Telecity. Klanten zijn onder meer de telecombedrijven in Nederland. Telecity is genoteerd aan de effectenbeurs in Londen, waar ook het hoofdkantoor zit.