1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In Taiwan is een grote computervakbeurs, die in juni zou worden gehouden, afgelast vanwege de onrust over de longziekte SARS. Slechts 10 procent van de door de organisatie gepolste exposanten vond dat het evenement volgens schema zou moeten doorgaan. De beurs is daarom verschoven naar september. Computex, die jaarlijks in de hoofdstad Taipei wordt gehouden, is een van de belangrijkste IT-beurzen van Azië. Zelfs als het evenement toch was doorgegaan, zou het aantal bezoekers waarschijnlijk ver achterblijven bij voorgaande jaren. Andere beurzen in Taiwan zagen de laatste weken de bezoekersaantallen al met 80 procent verminderen.

Voor Chinezen van het vasteland zijn vanwege SARS reisbeperkingen van kracht. Ook veel reizigers uit andere delen van de wereld mijden momenteel Azië en het Pacifisch Gebied. Overheidsinstanties in de Verenigde Staten geven het advies niet-essentiële reizen naar het gebied tot nader order uit te stellen.

Het aantal gevallen van SARS in Taiwan is de afgelopen week verdubbeld tot 78. Tot dusver is slechts één persoon op het eiland aan de ziekte overleden.