min

Tags in dit artikel

,

De universiteit van het Canadese Calgary wil colleges virus-schrijven toevoegen aan het cursusaanbod. Dit najaar zal de onderwijsinstelling vierdejaars studenten de mogelijkheid aanbieden om zelfgemaakte virussen te maken en te testen. Het gaat om een cursus met de naam Computer Virusses and Malware, bedoeld om beter inzicht te krijgen in de denkwereld van mensen die kwaadaardige software schrijven. De plannen van de Canadese universiteit hebben echter reeds geleid tot een golf van protesten bij virusbestrijders.

Volgens de schoolleiding is de kritiek op de cursus onterecht, omdat er niet genoeg kan worden gedaan aan de bestrijding van virussen. Bovendien, zo stelt de school, is informatie hoe een virus te schrijven reeds eenvoudig toegankelijk. Dit schrijft CNet News.

Hoewel voor- en tegenstanders van de cursus het erover eens zijn dat virussen miljoenenschade aanrichten, vindt David Perry van anti-virusbedrijf Trend Micro de lessen een slecht idee: "Waarom geen lessen in hacken, waarom geen lessen in allerlei soorten foute computeractiviteiten." Perry bestrijdt het idee dat mensen die de cursus hebben gevolgd beter in staat zijn om het virusprobleem aan te pakken. "Ik zie de educatieve waarde niet. Je stuurt toch ook niet iemand eropuit om een ander neer te schieten om te begrijpen wat er gebeurt wanneer iemand wordt neergeschoten."

Lees meer