min

Tags in dit artikel

De Kinderconsument wil dat de websites Afzeiklijn en Treiterlijn van internet verdwijnen of zich in ieder geval niet meer richten op kinderen. Omdat er geen wetgeving is om deze websites aan te pakken, zijn ook Tweede Kamerleden aangeschreven met het verzoek wetgeving te maken omtrent het pesten via internet. De Kinderconsument heeft dat dinsdag laten weten. Voorlopig dient De Kinderconsument onder meer bij de Branchevereniging van Nederlandese Internet Providers (NLIP) een klacht in tegen de zogeheten pestwebsites. De belangenorganisatie voor kinderen vindt dat beidse sites zich schuldig maken aan het mogelijk maken van belaging en stalking van ook kinderen. Naast de NLIP is de klacht ook ingediend bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam en Meldpunt Discriminatie Internet.

[imgcb]http://www.techzine.nl/upload/3060.gif[/imb]
pesten.net[/center]
De Kinderconsument ergert zich vooral aan het feit dat de dader niet kan worden aangesproken op zijn gedrag en buiten schot blijft. "Een tijd geleden kreeg een 12-jarig meisje een sms’je waarin werd verteld dat ze naar het ziekenhuis moest komen omdat haar moeder was overleden. Dat kind schrok zich rot. Dat bericht is inmiddels wel van de site gehaald, maar het is natuurlijk niet normaal", zegt directeur B. Delver van De Kinderconsument.

De ouders hebben geprobeerd een klacht bij de plaatselijk politie in te dienen, maar dat is niet gelukt omdat er geen wetgeving is omtrent pesten en treiteren via internet. "Uiteindelijk is de dader gevonden. Die zat in de klas. De jongen is geschorst. Maar wij willen ook dat de mogelijkheden van het pesten via het web worden aangepakt of dat de mensen achter de site zich niet meer richten op kinderen."