De open-source software van Linux word door vele systeembeheerders en computerfreaks gezien als veiliger bedrijfssysteem dan Microsoft Windows. MI2G, het inmiddels bekende en grote Britse beveiliginsbedrijf, vertelt in een persbericht van een recent onderzoek het tegendeel. Volgens MI2G worden systemen met Linux vaker het slachtoffer van hackers dan Windows besturingssystemen.

Zoals bekend, is door de oorlog in Irak, het aantal cyberaanvallen enorm toegenomen. Van alle ‘succesvolle’ cyberaanvallen die geregistreerd staan, zijn 76% gedaan op Linux systemen. Daarentegen waren een kleine 15% van de aanvallen gericht op Windows systemen. In januari van dit jaar stond Windows nog op een "eerste plaats" met 54% van alle aanvallen. De aanvallen op Linux servers was toen 34%.

Volgens MI2G werden er dit jaar al zo’n 91.088 succesvolle aanvallen op servers uitgevoerd. Vorig jaar lag dat aantal nog op 87.525 aanvallen. Doordat de hack pogingen vaker lukten op Linux besturingsystemen, word de gedachte dat Linux veiliger is dan Windows sterk in twijfel getrokken.