1 min

Tags in dit artikel

,

Steeds meer getrouwde mensen brengen hun tijd door in chatrooms op zoek naar seksuele spanning. Hoewel de meeste virtuele vreemdgangers niet vinden dat zij iets fout doen, voelt de partner zich bedrogen. Uit onderzoek van de universiteit van Florida blijkt dat de echtgenoten die online iemand van het andere geslacht ontmoeten, zelf niet spreken over vreemdgaan. De partner van de online versierder denkt daar anders over. Ook al is er geen fysiek contact geweest, voelen de partners zich virtueel bedrogen.

"Internet zal binnenkort de meest voorkomende manier van ontrouw vormen, als het dat niet al is", licht onderzoekster Beatrix Mileham toe. “De datingwereld is nog nooit zo makkelijk toegankelijk geweest voor getrouwde mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een flirt. Met cybersex is er niet langer behoefte aan geheime uitstapjes naar obscure motels. Een online buitenechtelijke relatie kan zich zelfs afspelen in dezelfde ruimte als de ‘ bedrogen’ echtgenoot."

Volgens Amerikaanse therapeutische groepen zijn bezoekjes aan chatrooms inmiddels de snelst groeiende oorzaak van verbroken relaties. Redenen voor virtuele bedriegers om chatrooms te bezoeken zijn verveling, het gebrek aan seksuele interesse van de partner of een verlangen naar spanning en plezier. Overigens blijft het niet altijd bij een virtuele flirt. Eenderde van de ondervraagden heeft de chatpartner ook in het echt ontmoet. In bijna alle gevallen mondde dit uit in een ‘echte’ affaire.