1 min

Tags in dit artikel

, ,

Data- en telecomdienstverlener Enertel heeft vandaag bekend gemaakt dat het één van de twee Wireless Local Loop-licenties heeft verworven. Het gaat om de licentie in 3,5 GHz band, geveild onder kavel A, die een looptijd heeft van 12 jaar.

Enertel zal deze licentie gaan gebruiken om een nieuw en volledig onafhankelijk netwerk te bouwen naast de bestaande telefoon- en kabelnetten. Hiermee zal Enertel in staat zijn op efficiënte wijze landelijk zeer breedbandige (snelheden 20 maal sneller dan xDSL) internet-, spraak-, en data diensten aan te bieden. Er zal zo spoedig mogelijk gestart worden met het uitrollen, medio 2004 zullen de eerste diensten aangeboden worden.

Wij zijn ontzettend blij dat we deze licentie verkregen hebben,’ aldus Cees Meeuwis, CEO Enertel. ‘In tegenstelling tot de 2,6 GHz-licentie heeft deze een duur van 12 jaar, wat toch belangrijk is voor de continuïteit van de dienstverlening. Daarnaast is het voor onze klanten belangrijk, omdat de kosten aanzienlijk omlaag gaan. WLL is een niet-gereguleerde markt, de prijs zal dus via marktmechanisme bepaald gaan worden. De breedband netwerk-toegangsdiensten zullen beschikbaar komen voor zowel zakelijke klanten als de consumenten. Aan de zakelijke markt gaan wij rechtstreeks leveren, de consumentenmarkt zullen wij indirect gaan bedienen via bestaande Service Providers.