Cable & Wireless en 24/7 MusicShop AG hebben een akkoord gesloten voor de ontwikkeling en het op de markt brengen van een service voor digitale muziekdistributie aan Europese klanten. De services aangeboden binnen dit akkoord, kregen de naam "Cable & Wireless Music Download Service".

Het platform is een one-stop-shop oplossing waarmee bedrijven aan consumenten een betrouwbaar en legaal alternatief kunnen bieden om muziek te downloaden. De service biedt een front-end Internet shopsysteem, een op het Internet gebaseerd Content Management System, promotionele tools voor de belangrijkste oplossingen voor betaling via internet, zeer performante infrastructuur en opslagmogelijkheden en inhoud van de grote platenmaatschappijen. Voldoet aan alle behoeften van de mediasector. Het akkoord is gebaseerd op de combinatie van MusicShop – dé toonaangevende applicatie voor mediadistributie van 24/7 die door de belangrijkste Europese en Amerikaanse platenmaatschappijen, zoals EMI en Warner wordt gebruikt – met de grondige kennis van Cable & Wireless op het vlak van wereldwijde hosting en telecommunicatie. De service is afgestemd op de behoeften van de mediasector en zijn partners die inhoud distribueren zoals winkeliers, GSM-operatoren, en Internet Service Providers. Er werden licentieovereenkomsten getekend met grote platenmaatschappijen waardoor 200.000 nummers nu al beschikbaar zijn. Een aantal dat snel zal stijgen.

Paresh Modi, Managing Director Media, Entertainment en Technology business bij Cable & Wireless verduidelijkt: "De Music Download Service zal voor veel van onze grote bestaande klanten ongelooflijk nuttig blijken bij het ontwikkelen van verkoopskanalen via het Internet, mobiele telefonie, etc… Bedrijven in de mediasector verwachten steeds meer ROI van hun investeringen. Dit is één van de manieren waarop wij op deze trend inspelen. Andere initiatieven volgen zeker."

Frank Taubert, CEO van 24/7 MusicShop AG voegt toe: " Ik ben erg blij dat we een sterke partner hebben gevonden die perfect aansluit bij onze geavanceerde softwareapplicatie. Samen met de uitgebreide knowhow van Cable & Wireless op het vlak van communicatieoplossingen en zijn wereldwijde infrastructuur, zijn we uistekend gepositioneerd om een service uit te rollen die de leiding zal nemen van de digitale distributiemarkt."

Het nieuwe platform bezit voldoende flexibiliteit om uiteenlopende bedrijfsmodellen en verschillende distributiekanalen te ondersteunen- zoals internet via vaste lijn, mobiele platformen en kiosksystemen in winkels. Klanten kunnen naar believen inhoud toevoegen en aanpassen, hun kleinhandelsprijzen bepalen, de downloadfunctie in hun portaalsites integreren of het portaal toevertrouwen aan Cable & Wireless Music Download Service. De oplossing kan worden aangepast aan de behoeften van verschillende klantengroepen, zoals artiesten en labels met speciale ‘Artists shops’ voor promotionele doeleinden.

In ieder geval zullen de auteursrechten beveiligd worden door een applicatie die 24/7 MusicShop op maat ontwikkelde en die gebruik maakt van meervoudig digital rights management (DRM) technologieën zoals Windows Media DRM van Microsoft.

Dit uitgebreide digitale downloadplatform wordt verder ondersteund door de toonaangevende communicatieoplossingen. Deze worden gehost in het high-security datacenter van Cable & Wireless in München en vergemakkelijken de rechtstreekse toegang tot één van de meest robuuste Europese Internet backbones. Het platform zal eind januari 2004 live gaan.