Microsoft is begonnen met het zoeken naar verspreiders en downloaders van de recent uitgelekte broncode. De zoektocht wordt met name toegespitst op de P2P netwerken, waar de broncode massaal wordt gedownload.

Microsoft geeft mensen die de code downloaden een waarschuwing. "Deze waarschuwing moet mensen die op zoek zijn naar de code eraan herinneren dat het verboden is de code te bekijken, downloaden of delen", aldus een woordvoerder van de softwarefabrikant.

Vooralsnog laat Microsoft niet los om welke P2P netwerken het gaat, of hoe de waarschuwingen verstuurd worden. Wel is bekend dat Microsoft al enkele honderden mensen, die de code al gedownload hadden, een brief heeft gestuurd. Volgens een woordvoerder zijn er al een aantal reacties binnengekomen van mensen die zeggen de code niet verder te zullen verspreiden. Hoe Microsoft achter de gegevens van de downloaders komt is niet bekend.

Update:
Tweakzone heeft een interview gehouden met een expert op IT gebied. Deze persoon heeft een onderzoek gedaan over hoe mensen worden getraceerd op het internet. En deze beweerd dat Microsoft met de windows update functie een hele hoop ip adressen en adres gegevens heeft verzameld. In het register van windows staan vaak de adresgegevens van de gebruikers opgeslagen omdat ze dit hebben ingevuld bij de registratie van een software pakket. Met de windows update functie kunnen deze gegevens worden verstuurd naar Microsoft. Tevens werken veel internet providers tegenwoordig nauw samen met bedrijven om gebruikers te achterhalen en te kunnen vervolgen voor illigale activiteiten. Providers die dit niet doen worden in de meeste gevallen zelf voor de rechter gesleept.

We bedanken sjelly voor het insturen van dit bericht!