1 min

Tags in dit artikel

, ,

Drugsdealers kunnen zonder enige moeite dealen via internet. De VN pleit daarom voor een hardere aanpak van de online drugshandel.

"Internet is een handig medium geworden om drugs zoals Valium-pillen en andere pillen te verhandelen", waarschuwt Ingve Danling als vertegenwoordiger van de afdeling Drugs and Crime van de Verenigde Naties (UNODC).

"Mensen kunnen online veel medicijnen kopen die normaal alleen op voorschrift verkrijgbaar zijn", verklaarde Danling tegenover persbureau AFP. Volgens hem is het heel makkelijk, om recepten te vinden voor het maken van amfetamine en methafetamine op het internet.

De meeste pillen die verhandeld worden via internet, zijn volgens Danling Valium, de ‘rape-drug’ Rohypnol en Ritalin. Ritalin wordt normaal aan mensen met ADHD gegeven.

Thailand zit vooral in de productie van deze pillen. In India en Pakistan spelen deze drugs een grote rol.

Danlink sprak zijn zorgen uit tijdens het International Narcotics Control Board. Er was al eerder uit een onderzoek gebleken, dat opiumplantages in Afghanistan gebruikt werden voor de productie van methamfetamine en de financiering van terroristen.