1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vroeger waren er op internet 2 gratis e-maildiensten beschikbaar. Dat waren Hotmail en Freemail. Hotmail had deze strijd gewonnen, maar Freemail, een onderdeel van Tiscali, gaat het opnieuw proberen.

De Freemail dienst is door Tiscali in een nieuw jasje gestoken en biedt naast gratis e-mail ook geavanceerde functies. De gebruiker heeft een opslagruimte van 8 MB en een verzendcapaciteit van 2 MB. Ook is er een spamfilter aanwezig en e-mail wordt gescand op virussen.

De mailaccounts zijn na 6 maanden inactiviteit nog te gebruiken. Ze worden dus niet na een maand al afgesloten zoals bij Hotmail.

In maart start Tiscali een proef waarbij de nieuwe dienst TV-Freemail wordt geïntroduceerd. Nederlandse gebruikers kunnen dan via teletekst hun mail lezen en beantwoorden.

‘Uit ons gebruikersonderzoek bleek ook dat het aanmelden voor dit soort gratis e-mailaccounts vaak ingewikkeld is. Daarom hebben wij Freemail toegankelijk en overzichtelijk gemaakt. Bij Freemail wordt de gebruiker eenvoudig door het aanmeldingsproces geloodst’, zegt Hilde Schmit Jongbloed van Freemail.