2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nederland staat op dit moment in de top tien van spam verspreiders wereldwijd. E-mailgebruikers ontvangen elke dag tot 80 procent aan ongewenste e-mail. Volgens een recent onderzoek kost spam Nederland jaarlijks EUR 116 miljoen. PrioCon en Tiscali introduceren samen bij Freemail een anti-spamdienst. Freemail is de gratis e-maildienst van Tiscali en onderdeel van Tiscali Nederland. De nieuwe anti-spamdienst heet MailManager. Hiermee krijgt de gebruiker 100% controle over de inbox. MailManager wordt later dit jaar ook toegankelijk voor alle Tiscali-abonnees.

Met MailManager kan men op verschillende manieren volledige controle krijgen over de inbox. Naast het zelf bijhouden van een lijst van ‘Gewenste adressen’ en ‘Ongewenste adressen’ bestaan er de zogenaamde ‘Controlevraag’, de ‘Priokey’ en het ‘Prionym’ om de inbox nog beter te beheren. De ‘Controlevraag’ wordt naar de onbekende verzender gemaild om hem te laten bevestigen dat zijn intenties goed zijn, waarna de gebruiker zelf kan beslissen of de verzender ‘goedgekeurd’ wordt. Met de ‘PrioKey’ wordt een ‘sleutel’ (gastwachtwoord) aan een verzender gegeven. Met dit wachtwoord komt de verzonden e-mail met prioriteit bij de gebruiker terecht. Met het ‘Prionym’ (een soort nep e-mailadres) kan de gebruiker op websites een ‘anoniem’ e-mail adres achterlaten. De gebruiker kan zo alle gewenste informatie ontvangen en zich gemakkelijk aan- en afmelden voor nieuwsbrieven zonder gevoelige persoonlijke gegevens op het internet achter te laten.

“De inboxen van de leden van het testpanel waren meteen 100% spamvrij. Toen de test was afgelopen kwam de spam weer terug. Geen spam meer krijgen is een verademing, scheelt tijd en vooral irritatie,” aldus Hilde Schmit Jongbloed, product manager en woordvoerster van Freemail. Een ander voordeel van Freemail’s MailManager is de mogelijkheid om abonnementen op online nieuwsbrieven efficiënt te managen: ‘’Geen gedoe meer met afmelden van jarenlang ongewenste nieuwsbrieven. In een oogopslag ziet de gebruiker de volledige lijst met aanmeldingen en met één vinkje ben je ervan af. Dat kan ook tijdelijk, als je met vakantie gaat bijvoorbeeld.”

Binnen 24 uur maakte 20% van de Freemailgebruikers die doorklikte naar de nieuwe anti-spamdienst gebruik van MailManager.