Een aantal bekende Nederlandse artiesten zullen op zoek moeten naar een andere platenmaatschappij, aangezien Warner Music Benelux diverse contracten noodgedwongen stop moet zetten. Onder deze artiesten zijn onder meer Ilse de Lange, Krezip, Relax en Rosemary’s Sons. Het moederbedrijf Warner Music in Amerika heeft onlangs al een reorganisatie aangekondigd waarbij 5000 banen verloren zouden gaan. Als belangrijkste reden voor de reorganisatie noemt Warner het downloaden van illegale muziek. Ook is gebleken dat de afgelopen 3 jaar de winst met zo’n 15% is gedaald, en de omzet met 15 tot 20% is gedaald.

Bij Warner Music Benelux zullen 12 mensen ontslagen worden, dat is ongeveer 20% van het personeelsbestand van de Benelux tak van Warner Music. Overigens is het argument van Warner betreffende het illegaal downloaden op zijn minst twijfelachtig. De muziekverkopen worden voornamelijk lager omdat de prijzen van cd’s volgens veel mensen extreem hoog zijn.

Menno Timmerman, artiest- en repertoiremanager voor Warner Music Nederland, ziet dit als een zwarte dag voor de Nederlandse popmuziek: "We hebben binnen vijf jaar tijd toch een zeer aansprekende artiestenstal opgebouwd". Warner heeft nog niet bekend gemaakt wat voor en óf er een regeling met de gedupeerde artiesten word getroffen.