1 min

Tags in dit artikel

, ,

In Nederland stijgt het gebruik van internet bijna niet meer. Wel blijft het gebruik van breedband toeneme ten koste van de analoge modems.

59 procent van de Nederlanders ouder dan 15 jaar zijn regelmatig op het internet te vinden. Dat is ongeveer 7 miljoen internetters die minstens 1 keer per maand online zijn. In vergelijking met mei 2003 is dit 1 procent toegenomen.

Dit is 1 van de conclusies uit het Escape rapport van Insites Consulting. De onderzoekers spreken van een ‘stagnatie’. Verder toont het rapport dat de breedbandverbinding met een inhaalbeweging bezig is.

Op dit moment hebben 3,8 miljoen internetters een breedbandverbinding. Dit is 54 procent van het totale aantal internetters. Niet zo lang geleden was dit nog 50 procent bij een onderzoek van Trendbox. Een jaar geleden hadden nog maar 2,3 miljoen Nederlanders een breedbandverbinding, aldus Insites.

Door een telefonische enquête onder 2000 Nederlandse gezinnen te houden zijn de onderzoekers aan hun gegevens gekomen. Dit is al de zesde keer dat het gebeurd.