1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De website van MP3zoekmachine.nl is gisteren onder druk van Stichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) uit de lucht gehaald. De website stelde bezoekers in staat te zoeken naar links van duizenden muziekbestanden.

Alhoewel de website al sinds maart niet meer actief was, heeft Brein toch gedreigd een kortgeding aan te spannen tegen MP3zoekmachine. De mensen achter MP3zoekmachine lieten weten niet van plan te zijn hoge kosten te maken voor de juridische stappen die aan het kortgeding verbonden zijn. Daarom hebben ze besloten zelf de site te sluiten.

Volgens Stichting Brein is het verspreiden van muziekbestanden op internet strafbaar. Met de website maakten de eigenaars dus inbreuk op de copyright-rechten van de artiesten en platenmaatschappijen.

Het volgende is te lezen op MP3zoekmachine.nl:

Quote:

Helaas! MP3ZoekMachine.nl stopt noodgedwongen…..
Jarenlang deed MP3ZoekMachine.nl dienst als de zoekmachine zonder Pop-Ups en andere irritante reclame. De bezoekers waren hier altijd zeer over te spreken. Dit had wel tot gevolg dat de inkomsten altijd lager zijn geweest dan de kosten.
Deze week heeft de Stichting Brein gedreigd een kort geding tegen MP3ZoekMachine.nl te starten. Hoewel we vinden dat er niets mis is met het aanbieden van een zoekmachine, hebben we geen trek in de kosten die gepaard gaan met een juridisch gevecht met Brein. We hebben daarom besloten deze site uit de lucht te halen.