1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Yahoo denkt eraan om ‘social search’ te introduceren op haar website. Met deze functie wordt het mogelijk om de verkregen zoekresultaten te delen met vrienden. Tim Cadogan, hoofd zoektechnologie bij Yahoo, gelooft dat ‘social search’ erg succesvol kan worden. Het principe is echter niet nieuw, Eurekster biedt haar bezoekers deze mogelijkheid al sinds januari.

De internetters moeten volgens Yahoo de mogelijkheid hebben om hun zoekacties te delen met vrienden. Hierbij is het simultaan zoeken door meerdere gebruikers een eerste stap. Dit kan met de instant-messaging software van Yahoo (Yahoo IM).

De Yahoo-topman benadrukt dat ‘delen’ de laatste jaren een zeer belangrijk fenomeen is geworden op het internet. Yahoo wil daar gebruik van maken.

Eurekster kwam als eerste met dit initiatief. Gebruikers kunnen populaire websites onderling uitwisselen en simultane zoekacties uitvoeren. De toolbar van Eurekster houdt bij waar mensen en hun vrienden precies naar op zoek gaan op het internet. Geregistreerde gebruikers kunnen vrienden en familie uitnodigen om zich ook aan te melden bij Eurekster.