1 min Applications

Yahoo vergroot mailboxen

Yahoo vergroot mailboxenIn navolging van Gmail van Google zal ook Yahoo meer opslagruimte bieden, ook al claimt het bedrijf dat de beslissing om de gratis mailboxen te vergroten van 4 naar 100 MB niks met Gmail te maken heeft. Het bedrijf was het naar eigen zeggen al eerder van plan. Er was dan ook al een dag voordat Gmail werd aangekondigd een enquête rondgestuurd met de vraag wat de klanten vonden van 100 MB aan opslagruimte.

Naast de opslagruimte voor de gratis klanten zal Yahoo nog meer dingen veranderen. De gehele interface zal veranderd worden, er zal ruimte komen voor foto’s en er zullen veranderingen komen in Yahoo Messenger. Voor de betaalde klanten zal Yahoo "virtually unlimited storage" bieden. Hoeveel "praktisch ongelimiteerd" is vertelt het bedrijf echter niet.

Ondanks dat Yahoo benadrukt dat het niks met Google te maken heeft, bekritiseren velen dit. Yahoo en Google zijn de laatste tijd in een concurrentiestrijd losgebarsten. Zo heeft Yahoo Google verdrongen als zoekmachine voor CNN. Daarnaast zal Yahoo, dat nu nog gebruikt maakt van de Google zoekdienst, binnenkort haar eigen zoekdienst introduceren.

Bron:ZDNet