1 min

Tags in dit artikel

,

Het ziet ernaar uit dat Lycos de eerste e-maildienst zal zijn die op de proppen komt met een mailbox van één gigabyte. Echter zal dit niet gratis gebeuren. De dienst zal verkrijgbaar zijn voor zes dollar per maand.

De web-portalreus Lycos heeft het voorbeeld van Google en Yahoo gevolgd om mailboxen aan te bieden met een zeer grote opslagcapaciteit. Lycos beweert haar rivalen al bij voorbaat verslagen te hebben.

Het bedrijf heeft dinsdag aangekondigd dat het haar e-maildienst zal opwaarderen om een gigabyte aan opslagruimte te bieden. In tegenstelling tot de concurrerende diensten, zal dit initiatief van Lycos niet gratis zijn. Gebruikers dienen een maandelijkse bijdrage van zes dollar te betalen.

Google zorgde voor heel wat opschudding bij de aankondiging van haar e-maildienst Gmail, dewelke een gigabyte aan opslagruimte zou voorzien. Maar deze plannen verontrusten vele mensen, aangezien Google de inhoud van de verstuurde e-mailberichten wil laten scannen door computers om op die manier relevante reclameadvertenties in de berichten te plaatsen.