1 min Applications

Celstraffen voor P2P in Italië

Celstraffen voor P2P in ItaliëGister heeft het Italiaanse parlement gestemd voor een wet die celstraffen tot drie jaar voor mensen die worden betrapt op het uploaden of downloaden van ongeautoriseerd materiaal met copyright via internet mogelijk maakt. Deze wet, ingeleid door de Italiaanse filmindustrie, komt als een antwoord op de populaire P2P diensten als Kazaa en Gnutella.

Tot nu toe bestonden de Italiaanse wetten alleen voor het beschermen van houders van copyright tegen degenen die proberen om winst te maken zonder toestemming voor het kopiëren van het materiaal. Die wet, uit 1941, is nu uitgebreid tot iedereen die het materiaal deelt, ongeacht of het voor winstbejag is of niet.

Nu is het voor Italianen dus even risicovol om illegale CD’s te verkopen als om gratis muziek te delen. Als je schuldig wordt bevonden aan de illegale, ontoegestane distributie van materiaal met copyright riskeer je een boete tussen de 154 en de 1032 euro, of een celstraf tussen de zes maanden en drie jaar. Daarnaast loop je het risico dat je hardware en software in beslag wordt genomen en dat je misdaden in een Italiaanse krant komen te staan.

Bron:The Register