1 min

Tags in dit artikel

, ,

Analysten waarschuwen voor het feit dat de prijs van de toekomstige Playstation 3 console de 500 dollar zou kunnen bereiken door de toevoeging van extra media features.

Industrieel analysten Michael Pachter en Edward Woo, schrijvers van het Wedbrush Morgan Securities report, zeggen dat Sony haar uiterste best zal doen om de PS3 uit te rusten met veel meer functionaliteit dan de huidige consoles, waaronder onder andere een digitale videorecorder of een DVD-brander.

Volgens het rapport bedragen de kosten om de extra functionaliteit te integreren om en bij de 250 dollar, wat betekent dat het totale prijskaartje rond de 500 dollar komt te liggen. Dit gebeurt aan het einde van 2006, wat voorlopig nog de vroegst mogelijke lanceringsdatum is van de nieuwe console.

Een andere mogelijkheid bestaat erin dat Sony enkele varianten van de Playstation 3 zal produceren, met onder andere een ‘minimum-versie’, die enkel en alleen bedoeld zal zijn als game console. Als ze besluiten deze methode te handhaven, dan zullen de gebruikers de mogelijkheid hebben om te kiezen tussen een ‘gewone’ game console, en een meer uitgebreid en duurder media-center. Veel gebruikers zouden hier heel tevreden mee zijn, omdat zij vinden dat er veel te veel aandacht wordt geschonken aan de media features en dat de games verwaarloosd worden.