1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het grootste aantal van de aankopen en biedingen op internetveilingen vinden plaats in de baas z’n tijd. Dit is een van de meest opmerkelijke resultaten uit een onderzoek van internetveiling Daanveilingen.nl. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 85% van alle aankopen en biedingen plaatsvinden tijdens kantooruren.

Ondanks de ophef rond het internetmisbruik in de baas z’n tijd, word er nog hevig online gekocht. Directeur Maurice Winkel verbaast zich enigszins over de cijfers.
"Na de ophef omtrent het internetgedrag van wethouder Oudkerk zijn er veel reacties verschenen over gedragscodes voor internetgebruik op de werkplek. Werkgevers waren van plan om het surfgedrag, waaronder downloaden en internetaankopen, aan banden te leggen. Bij Daanveilingen.nl zien we dat het tegenovergestelde gedrag zich openbaart."

Omdat het merendeel van de aankopen en biedingen overdag plaatsvinden eindigen van de internetveilingen ook overdag. De meeste biedingen worden gedaan tussen 09.00 en 10.00 uur en tussen 11.00 en 12.30 uur.

Tevens blijkt dat het voornamelijk mannen zijn die op koopjesjacht gaan bij veilingen. Maar liefst 65% van de mensen die een bod uitbrengen op de verschillende veilingen zijn man.
Winkel: "Mannen kunnen makkelijker de weg vinden naar internetveilingen. Ik vermoed dat handelen het meest in de genen zit van mannen. Zij zijn verreweg het meest geïnteresseerd. Uit het onderzoek komt naar voren dat mannen voornamelijk bieden op ICT-artikelen en hifi-artikelen. De vrouwen tonen meer interesse in meubels, tuin en keuken artikelen."