1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op donderdagmiddag 28 oktober om 17.00 uur opent drs. M.C.F. Verdonk, minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, de website Dutchkids (www.dutchkids.nl).

De website www.dutchkids.nl is de Nederlandse variant van de succesvolle Britse website Britkid. Het is een interactieve website waarop kinderen tussen de 10 en 14 jaar kennis kunnen maken met thema’s als discriminatie, identiteit en vooroordelen. De website is ontwikkeld door het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie in samenwerking met Chris Gaine, de bedenker van de Britse website.

Uitgangspunt van de website is het leven van zeven tieners in het fictieve stadje Nederdam: Yasemin, Bram, Jeroen, Driss, Kwame, Indra en Sarah. Zij vertellen iets over zichzelf, hun familie en hun dagelijks leven. Ook komen de problemen waar zij mee zitten aan de orde: gediscrimineerd worden, uitkomen voor je homoseksualiteit of het zat zijn om steeds te moeten uitleggen waarom je een hoofddoek draagt.

Op het schoolplein, in de bus of bij de bioscoop praten de Dutchkids-jongeren met elkaar over onderwerpen die passen bij het opgroeien in de Nederlandse multiculturele samenleving. Binnen de discussies is er ruimte voor verschillende gezichtspunten en soms confronterende meningen. Elk gesprek wordt afgesloten met een vraag aan de bezoeker.