2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De speciale startpagina voor kids van 7 tot 10 jaar die Nederlands populairste website, Startpagina.nl op 15 september lanceerde is nu al een groot succes.

Startpaginakids.nl biedt een vrolijk overzicht van 50 websites in verschillende categorieën die speciaal op de jonge doelgroep zijn afgestemd. Zo vinden kinderen én hun ouders snel de links naar de leukste websites voor kids. Alle pagina’s die te vinden zijn via Startpaginakids.nl, zijn door een redactie beoordeeld op kindvriendelijkheid.

Inmiddels wordt de kinderstartpagina meer dan 40.000 keer per dag geraadpleegd. Vooral de spelletjes zijn razend populair. Verder staan in de top 10 ook de sites van Diddle (het schattigste muisje op aarde), Bob de Bouwer en Kabouter Plop. “De redactie krijgt ontzettend veel e-mails van bezoekers en ouders die suggesties hebben of spontaan willen bedanken voor het feit dat er nu eindelijk een eigen startpagina voor kinderen is”, zegt Jim Stolze van Startpagina.nl.

Voor Jim is het grote enthousiasme voor de pagina geen verrassing: “De kids waar we ons op richten hebben zeer specifieke interesses die vragen om een totaal andere benadering. Een kinderstartpagina was absoluut welkom bij deze doelgroep en hun ouders. Met www.startpaginakids.nl bieden we ook hen een handige en veilige start op het internet en lopen ze daarbij geen gevaar om op allerlei kindonvriendelijke sites terecht te komen.”

Op Startpaginakids.nl kunnen kinderen ook zoeken met Davindi, de onderwijszoekmachine van internetorganisatie Kennisnet. Davindi doorzoekt meer dan 30.000 bronnen die verzameld en gewaardeerd zijn door docenten en deskundigen. Davindi heeft een educatieve insteek en past dus uitstekend bij Startpaginakids.nl. De basisscholen in Nederland zijn dan ook vol lof. Zo hebben OBS De Wijzer in Beneden Leeuwen, de Oecumenische Basisschool in Brummen en de Vrije School in Meppel al verwijzingen naar de pagina op hun eigen website geplaatst.