1 min

Tags in dit artikel

, ,

Voor de Britten is online-winkelen geen onbekend gebied. Integendeel. Maar liefst 94 procent van de Britse internetgebruikers heeft wel eens wat online gekocht. Vijf jaar geleden was dit slechts 37 procent.

Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door opiniepeiler YouGov in opdracht van verzekeringsmaatschappij Direct Line. In de enquête werden tweeduizend inwoners van Groot-Brittannië ondervraagd.

De helft van de ondervraagden geloven erin dat over vijf jaar minimaal 40 procent van de inkopen via internet zal gebeuren. Bijna iedere ondervraagde gebruiker vindt dat het via internet gemakkelijker is om goederen en diensten te kopen.

De Interactive Media in Retail Group (IMRG) voerde een dergelijk onderzoek uit, en de uitslagen blijken gelijk te lopen met het onderzoek van YouGov: van alle Britse volwassenen (ook degene die geen internet hebben) hebben 45 procent, dit zijn 18 miljoen mensen al eens iets via een webwinkel gekocht.
Tweederde van deze ondervraagden doet dit regelmatig.

De bestedingen bedragen gemiddeld 100 pond per maand. In het kerstseizoen loopt dit op tot 400 pond.

Zelf verwacht IMRG dat over twee jaar een derde van alle aankopen via internet zal gebeuren. Een belangrijk gegeven daarin is de opkomst van breedbandinternet, dat over twee jaar beschikbaar zal zijn in de helft van alle Britse woningen.

De BBC voerde nog een derde onderzoek uit op vraag van Forrester Research. Dit bureau voorspelt dat de online-bestedingen in Europa dit jaar nog de Verenigde Staten zullen overtreffen.