1 min

Tags in dit artikel

, ,

Online shoppen wint aan populariteit in Nederland. Nederland heeft nu zelfs doorgedrongen in de top 3, namelijk op de derde plaats.

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat het percentage van online kopers in vijf jaar tijd is gestegen met 20 procent, van 26 naar 56 procent. Het gaat om zo’n 7,5 miljoen Nederlanders die wel eens een aankoop via het internet doen.

Naast Nederland zag ook het Verenigd Koninkrijk het aantal online verkopen stijgen. Dit is opmerkelijk aangezien de groei in alle andere landen stagneert. Vooral in Romenië en Bulgarije is er weinig groei te ontdekken en daarom staan deze landen ook onderaan de lijst.

Nederlanders kopen voor spullen uit Nederland via het internet. Het gaat hier om 93 procent van de gevallen. 17 procent koopt ook wel eens spullen buiten Nederland, slechts tien procent koopt ook nog online buiten Europa. Vooral reizen, vakanties, literatuur, kleding en kaartjes voor evenementen zijn erg populair. Vrouwen richten zich meer op kleding en sportartikelen terwijl mannen zich vooral richten op elektronica en software.