1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikers die Firefox gebruiken in plaats van Internet Explorer, kunnen vanaf nu via Google sneller sites bezoeken.
Google heeft een nieuwe codering geïntroduceerd, waarbij de sites boven de resultaten worden voorgeladen, nóg voordat een link is aangeklikt.

Dit systeem, link rel="prefetch" wordt enkel toegepast bij populaire zoekresultaten, waarvan Google ook zeker weet dat mensen ze gaan aanklikken.
Deze nieuwe techniek wordt momenteel enkel ondersteund door de browsers van Mozilla, waaronder Firefox.

Het voordeel van deze prefetch is dat terwijl de bezoekers de resultatenpagina aan het bestuderen zijn, een deel van de sites al wordt voorgeladen in de browser.
Wanneer je een muisklik later naar een website gaat, heeft de gekozen website inmiddels een kleine voorsprong in het browsergeheugen. De website zal dus sneller getoond worden.

De snelheidswinst is maar zeer subtiel, maar wel degelijk merkbaar. Een nadeel is dat op deze manier ook cookies en data op de computer worden opgeslagen van websites waar de gebruiker nooit is naartoe gesurfd.

Google geeft zelf aan dat de techniek niet voor honderd procent kan voorspellen welke link aangeklikt zal worden. De prefetch-codering wordt enkel en alleen toegevoegd als er een grote kans bestaat dat de gebruiker het bovenste zoekresultaat meteen zal aanklikken.