2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op de InfoSecurity Europe conferentie in Londen is door diverse beveiligings experts voorspeld dat de traditionele e-mail virussen gaan verdwijnen. Dit gat zal opgevuld worden door spyware. Het aantal virussen dat zich via e-mail verspreid is aan het afnemen, en dat zal zo door blijven gaan aldus Dan Hubbard, directeur van Websense Security Labs.

Larry Bridwell, Content Security Programs Manager bij ICSA Labs, voegt hieraan toe: "Als je kijkt naar de historie van virussen heeft het wel wat van de oceaan. Je staat te kijken naar de oceaan, en je ziet van die grote golven aan komen rollen. Ze worden groter en groter voordat ze de kust raken. Mensen gaan altijd surfen op dat soort inkomende golven."

"Er is een limiet aan wat je kunt doen met e-mail. Het probleem voor virusschrijvers die e-mail willen gebruiken voor criminele doeleinden is nu dat iedereen weet hoe het werkt, en hoe virussen te stoppen", aldus Bridwell

Volgens Bridwell is een waarschuwing wel op zijn plaats: het probleem van kwaadaardige code in andere vormen zal niet verdwijnen. "Die golven gaan niet kapot, het water gaat terug de oceaan in en mensen surfen vervolgens weer mee op de volgende grote golf."

Volgens veel experts gaat spyware de plek van het e-mail virus zonder moeite innemen. Er is nu al een duidelijke trend zichtbaar waaruit blijkt dat spyware steeds ‘populairder’ wordt. De meesten twijfelden dan ook niet aan de stelling dat spyware een groot probleem kan gaan worden.