1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De Australische organisatie die toezicht houdt op geweld en seks in games is een onderzoek gestart naar het spel Grand Theft Auto: San Andreas. Het spel zou verborgen seksscènes bevatten die middels een mod tevoorschijn getoverd kunnen worden.

De Amerikaanse organisatie "the National Institute on the Media and the Family", maakte als eerste melding van de mod. De organisatie wilde het spel eigenlijk sowiezo al verbannen, omdat het verhaal in het spel op zich al twijfelachtig zou zijn.
Het Australische "Office of Film and Literature Classification" is daarom nu een onderzoek begonnen naar de mod zelf, maar ook naar het feit of de scènes al in het spel zelf verborgen zitten.

Volgens de Nederlander Patrick Wildenborg, die de mod maakte, hebben de programmeurs van Rockstar de scènes in het spel verborgen en zorgt zijn mod er enkel voor dat de scènes beschikbaar worden voor de speler.
Als dat waar is, dan is de kans groot dat het spel in Australië en Amerika verbannen wordt, maar dat ook de reeds verkochte kopieën vernietigd moeten worden. Het is echter nog maar de vraag of mensen die het spel reeds gekocht hebben afstand willen doen van hun exemplaar.

Rockstar Games heeft nog geen commentaar gegeven op de aantijgingen.