1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bol.com gaat, ondanks de eerdere berichten van het Commissariaat voor de Media gisteren, door met de verkoop van Nederlandstalige studieboeken met korting. Bol.com is de eerste en enige grote boekhandel die maximaal gebruik maakt van de kortingsmogelijkheden die de nieuwe wet biedt.

"Voor mij was het op voorhand duidelijk dat onze concurrentie alles op alles zou zetten om deze actie te dwarsbomen. Het sterkt ons in onze overtuiging door te gaan met de korting waar studenten recht op hebben,"
aldus Daniel Ropers, directeur van bol.com.

Bol.com voldoet bij de verkoop van studieboeken met korting aan studenten aan alle eisen en voorwaarden zoals die zijn afgesproken en vastgelegd, na eerder uitgebreid overleg met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Commissariaat voor de Media.

Ropers legt uit: "We handelen op basis van de gemaakte afspraken. Studenten moeten een verklaring invullen en daarnaast kijken we alle bestellingen na om te controleren of een student daadwerkelijk titels aanschaft die met de betreffende studie te maken hebben. Het percentage waar mogelijk sprake van fraude is, is miniem."

Op dit moment is bol.com in contact met het Commissariaat voor de Media om na te gaan hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan.