1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Vindt jij het ook zo irritant dat er van die leuke spellen op de PC verkrijgbaar zijn die je niet op je XBOX of PlayStation kan kopen en andersom? Die irritaties behoren als het aan de Zuid-Koreaanse overheid ligt binnenkort tot het verleden.

De Zuid-Koreaanse overheid heeft een stukje software laten ontwikkelen dat het mogelijk maakt om een een computerspel af te spelen op verschillende apparaten.
Het Ministerie van Informatie en Communicatie onthulde de zogenaamde "Cross-Platform Game Engine", waardoor spelletjes naast de PC ook afgespeeld kunnen worden op een hele reeks apparaten, zoals consoles en handhelds.

De nieuwe software is het gevolg van de inspanningen van de overheid om de heerschappij van de PC op de Zuid-Koreaanse videogame markt teniet te doen en daardoor andere platforms te stimuleren. Omdat veel mensen naast een PC ook nog een ander game apparaat thuis hebben staan, zouden de omzetten in de Zuid-Koreaanse games industrie niet alleen groeien, maar ook beter verdeeld worden.