2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een groep genaamd Team DST beweert de eerste groep te zijn die een werkende modchip heeft gemaakt voor Sony’s PlayStation Portable. De specificaties van de chip lijken echter te mooi om waar te zijn.

De groep zou de laatste maanden aan de modchip hebben gewerkt en het grootste voordeel van de chip zou zijn dat er geen soldeerwerk nodig is bij het plaatsen van de chip. Er moeten wel wat draden losgemaakt en opnieuw aangesloten worden, maar als dat allemaal gedaan is kan het feest beginnen.

Met de chip is het mogelijk om UMD’s met elke regiocode af te spelen. Verder heeft de chip een ingebouwde 88MHz processor en staat hij compleet los van het moederbord van de PSP. Dankzij de Dual Memory Cores kan het geheugen ook nog eens uitgebreid worden.

De software is verder compleet open-source en overschrijft alle standaardsoftware op de PSP. Met de ingebouwde overclocking tool kan een kloksnelheid behaald worden van maar liefst 365MHz, maar de makers raden dit af, aangezien de processor dan kapot kan gaan. Verder maakt de modchip het nog mogelijk om een USB harddisk aan te sluiten op de PSP.

Dit alles draait op één knoopcel batterijtje die door Team DST meegeleverd wordt. De heren (misschien ook dames) hebben het lumineuze idee opgevat om de chip voor 22,99 dollar te gaan verkopen op eBay. Gezien het feit dat het verhaal al flink wat bekendheid heeft gekregen, zal eBay er waarschijnlijk als de kippen bij zijn om de aanbieding weer te verwijderen, aangezien het verboden is om modchips aan te bieden op de veilingsite.

Oh ja, er is ook nog een afbeelding van de modchip. Tenminste, een afbeelding van wat de modchip zou moeten voorstellen. Het zal niemand verbazen als dit weer een nieuwe hoax is, maar als Team DST dit werkelijk weet klaar te spelen zal het een flinke klap voor Sony betekenen.