min

Tags in dit artikel

Drie Nederlanders zouden vorige maand geprobeerd hebben om spyware-verspreider 180solutions af te persen.

Een tijdje terug was hier op TechZine te lezen over drie Nederlanders die 1,5 miljoen computers hadden gekraakt. Deze computersystemen vormen een netwerk, ook wel zombienetwerk of botnet genoemt, en worden door criminelen gebruikt om massaal spam te versturen of websites stil te leggen. Deze drie mannen zouden 180solutions hebben bedreigd met een Denial-of-Service-aanval.

De Nederlanders dreigden om hun botnet te gebruiken om zo de server van 180solutions met data te bestoken, zodat deze zou vast lopen en dus offline zou zijn.

Sean Sundwall van 180solutions laat weten; "Toen we het losgeld niet wilden betalen, werd onze website aangevallen en was deze een aantal uren niet bereikbaar. De impact was echter minimaal omdat het tijdens een rustig moment gebeurde"

Na de aanval nam 180solutions echter contact op met de FBI, die op hun beurt de Nederlandse autoriteiten tipte. Mede door deze nieuwe informatie is besloten om het voorarrest van de drie Nederlanders, die begin oktober door de Nationale Recherche werden opgepakt, te verlengen.