1 min

Tags in dit artikel

Twee Nederlanders, die beschuldigd werden van ‘het stelen van vertrouwelijke informatie en afpersing’, zijn terug op vrije voeten. Het duo werd door de rechtbank in Breda veroordeeld. Maar ze zijn ook vrijgesproken van enkele aanklachten, hierdoor vallen hun straffen minder zwaar uit dan verwacht.

Hun botnetwerk bestond uit 50.000 à 80.000 machines, maar waarschijnlijk zijn dat er miljoenen. De mannen hebben ook nog geprobeerd het bedrijf MediaTickets af te persen door te dreigen met het platleggen van de server. MediaTickets weigerde hierop in te gaan, waarna hun server werd platgelegd.

De openbare aanklager had tegen S.B uit Loon op Zand drie jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen F.C uit Rijswijk had hij twee jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Uiteindelijk kwam S.B. er vanaf met twee jaar gevangenisstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk, de andere kwam er vanaf met een voorwaardelijke celstraf met een maximale proeftijd van drie jaar. Aangezien ze al een tijdje in voorarrest zaten, hoeven ze dus niet meer terug. Ook moet alle geleden schade terugbetaald worden aan de slachtoffers, wat neerkomt op ongeveer zeventienduizend euro.