2min

Tags in dit artikel

, ,

Met ongeveer 18 procent per jaar stijgt het aantal mensen dat over het internet surft. Op dit moment telt internet één miljard gebruikers en volgens de verwachtingen zal dat binnen tien jaar nog eens het dubbele zijn.

Ergens in 2005 werd een belangrijk mijlpaal in de geschiedenis van het internet vastgelegd. Toen heette het internet namelijk z’n miljardste gebruiker van harte welkom.

Het jammere is dat niemand echter precies weet wanneer deze persoon zich registreerde. En omdat er geen centrale registratie is van alle internetgebruikers weten we dus niet wie die miljardste gebruiker is of waarvandaan hij zich voor het eerst inlogde.
Volgens de statistieken zou deze miljardste internetgebruiker een vrouw van 24 jaar uit Shanghai zijn. Het is allemaal nog niet zeker, dus als jij ergens in 2005 je geregistreerd hebt, dan is er een heel klein kansje dat jij misschien die miljardste gebruiker bent…

Morgan Stanley, het toonaangevende marktonderzoeksbureau schat dat 36 procent van de internetgebruikers in Azië wonen. 24 procent zou afkomstig zijn uit Europa en 23 procent uit Noord-Amerika.

Het duurde slechts 36 jaar voordat het internet zijn miljardste bezoeker kreeg, want in 1969 is het allemaal begonnen in Los Angeles en Palo Alto, toen twee computers met elkaar verbonden werden in een netwerk.
Het zal echter niet nog eens 36 jaar duren eer we opnieuw een dergelijk mijlpaal hebben. Volgens schattingen zullen we binnen hier en 10 jaar de twee miljardste gebruiker welkom mogen heten. Verwacht wordt dat de drie miljardste gebruiker rond 2040 online zal komen, maar dit valt nog moeilijk te schatten.

De laatste tien jaar is internet enorm populair geworden. Tien jaar geleden werd internet vooral gebruikt door computertechneuten om informatie vrijelijk uit te wisselen.
Hedendaags is het een standaard manier geworden om zaken te doen en informatie uit te wisselen.
Uit Europese en Amerikaanse studies blijkt dat het merendeel van de mensen eerst een website van een bedrijf bezoekt voordat ze werkelijk producten ervan aanschaft.