Uit onderzoek van de International Telecommunication Union blijkt dat er eind 2014 zo’n 3 miljard mensen met het internet verbonden zullen zijn. Daarvan zullen 2,3 miljard mensen verbonden zijn via een mobiele breedbandverbinding. In 2013 lag het aantal internetgebruikers nog op 2,7 miljard, op dit moment staat de teller op 2,9 miljard.

Vooral in ontwikkelingslanden is de groei van mobiele breedbandverbindingen vele malen groter dan de vaste internetverbindingen. Het afgelopen jaar groeide het aantal mobiele verbindingen van 1,9 naar 2,3 miljard. Het aantal vaste verbindingen groeit ook nog steeds maar lang niet zo hard als mobiele verbindingen. In de ontwikkelde landen zijn de meeste mensen al verbonden via een vaste verbinding, terwijl in ontwikkelingslanden het aanleggen van vaste verbindingen vaak veel lastiger is dan het aanleggen van mobiele verbindingen.

Als de teller inderdaad de 3 miljard internetgebruikers aan tikt dan zijn 4 op de 10 mensen wereldwijd verbonden met het internet. Google en Facebook onderzoeken nu mogelijkheden via onder meer ballonnen om dat aantal te verhogen.