2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sinds de lancering van de chatbot Alice in mei vorig jaar heeft de chatbot inmiddels een kwart miljoen chatgrage mensen verzameld. Dit blijkt uit gegevens van het bedrijf Ecreation, dat Alice in werking stelde.


Alice kan dienen als chatpersoon, hoewel ze ook over vele informatieve functies beschikt. Zo kan ze vragen beantwoorden over onder meer nieuws, files en weer en dient ze als encyclopedie. Daar komt wel bij dat de chatbot je af en toe links voorschotelt naar commerciële websites, zoals websites die bijvoorbeeld over de nieuwste ringtones beschikken.

Het begin van het gesprek met Alice begint vaak met een dergelijke link. De verleiding om deze links te volgen blijkt groot, vier procent van de chatters klikt op de link. Achter de chatbot schuilt een grote database waarin vele duizenden antwoorden, zinnen en begroetingen zijn opgeslagen. De menselijke chatter stuurt vragen, die vervolgens met geavanceerde software worden gekoppeld aan het antwoord dat klaar ligt in de database.

Alice is tot nog toe erg succesvol, Ecreatoin boekt een hoge omzet met de 40.000 conversaties per dag. “Doordat er een één op één gesprek plaatsvindt met de MSN-gebruiker en chatbot Alice zijn de click throug rates, leads en sales-generatie hoog,” vertelt Ecreation-directeur Van Dijk. “De advertenties worden gericht aan gebruikers getoond.” Omdat gebruikers vertrouwen hebben in Alice zijn ze volgens Van Dijk bereid om ‘tips’ van de chatbot aan te nemen.