1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De laatste tijd worden er steeds meer nieuwtjes over het nieuwe besturingsysteem van Microsoft bekend gemaakt. Meldden we afgelopen maandag de verschillende smaken van Vista, vandaag kunnen we bekendmaken dat hij in de eerste week van oktober uit komt.

Microsoft gaat verder volgens de planning met release candidate 0. Hier zullen ze in de week van 10 april mee starten. De volgende release candidate, nummer 1, wordt uitgebracht op 26 juni. Microsoft kan acht weken na deze release beginnen met de massaproductie van Vista. Dit zal dan ook plaatsvinden in de week van 14 augustus.

In de week van 2 tot 6 oktober zou het dan moeten gebeuren. Met de launch van Vista komt gelijk DirectX 10.0 uit en een upgrade van Windows Graphics Framework die DirectX9L gaat heten. De update van DirectX 10.0, versie 10.1, gaat halverwege 2007 uitkomen. De Mediacenter editie van Vista komt gelijk uit met de gewone desktop variant, de server volgt kort daarna, namelijk in het eerste kwartaal van 2007. Het derde service pack voor Windows XP gebruikers is gepland voor december dit jaar.

Voor informatie over de verschillende Vista versies kan je in het nieuwsbericht van maandag kijken.